Tuesday, March 28, 2023
..:: Anunturi » MASS-MEDIA ::..
| Login
 Sectia de Neurochirurgie Minimize

Sectia de Neurochirurgie din cadrul SCJUBV, infiintata in anul 1982, a cunoscut o dezvoltare continua, iar in momentul de fata in acest serviciu activeaza o echipa tanara si profesionista implicata atat in tratamentul pacientilor cu afectiuni de urgenta, cat si in tratamentul pacientilor cronici.

Brasovul este cunoscut in tara ca cea mai importanta zona turistica. Aceasta clasificare binemeritata aduce pe langa beneficii si situatii neprevazute reprezentate de urgente  traumatice. Calitatea turismului brasovean cuprinde la criterii si posibilitatea asistentei medicale de urgenta. Una din misiunile SCJUBV este si acordarea serviciilor medicale in regim de urgent pentru pacientii politraumatizati.

Interventiile chirurgicale pentru pacientii cu patologie cronica neurochirurgicala oferite de SCJUBV: patologia tumorala cerebrala, traumatologia cranio-cerebrala, hidrocefalia, traumatologia vertebro-medulara (rahisinteza), patologia infectioasa a sistemului nervos central si patologia degenerativa a coloanei vertebrale.

Sala de operatie recent reorganizata detine urmatoarele dotari:

  • Microscop operator
  • Craniotom
  • High speed Drill
  • Cadru Mayfield
  • Aparat de radiologie mobil           (C-arm)
  • 2 aparate de electrocoagulare
  • Instrumentar de microchirurgie
  • 3 truse de craniotomie
  • 2 truse pentru chirurgie spinala


  
 MASS-MEDIA Minimize

Pentru informatii privind acreditarea ziaristilor in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, click AICI.

 

In atentia Reprezentantilor Mass-Media
 
 
         Pentru a creea cadrul unei bune colaborari cu mass-media, astfel incat sa prezentam o comunicare corecta si promta a tuturor noutatilor si evenimentelor petrecute in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, conducerea institutiei noastre a elaborat o procedura de lucru privind accesul mass-media in SCJUBv:
1)     Pentru evenimente medicale deosebite (accidente rutiere, accidente de munca, accidente casnice, calamitati, etc.), reprezentantii mass-media vor avea acces in spital pe la intrare Triaj si vor fi primiti in holul intrare-triaj.
-     dupa stabilizarea pacientilor si obtinerea unui diagnostic de internare, toate informatiile solicitate de presa vor fi comunicate de medicul sef UPU,medical sef de tura sau medicul sef de garda. Toate informatiile solicitate vor fi date sub rezerva codului deontologic si tinand cont de Legea 46/2003, privind drepturile pacientilor;
-     va precizam faptul ca holul mare din cadrul Unitatii Primire Urgente nu este spatiu public, acesta facand parte din structura sectiei UPU; in cazul unui accident colectiv, de orice natura, holul poate fi folosit ca spatiu de consultatii;                         
2)     Accesul in spital, pentru orice fel de informatie solicitata se poate face numai cu avizul sefului de sectie si in intervalul de timp precizat de acesta. Pentru a evita discutiile cu personalul care asigura paza spitalului, mass-media se va adresa Secretariatului SCJU Brasov unde se va confirma avizul sefului de sectie si vor fi insotiti in spital.
 
3)     Presa are acces neingradit in urmatoarele situatii
-   cand insoteste o delegatie oficiala (Ministru, Secretar de Stat, etc.) cu acordul acestora;
-    insotita de Manager si/sau ceilalti Directori din Comitetul Director al SCJUBv
In speranta unei bune colaborari si informari corecte, va multumim pentru intelegere.
 
          Manger,                                                                                  
          Dr. Cobelschi Calin