Friday, June 02, 2023
..:: Home » Prezentare ::..
| Login
 Sectia de Neurochirurgie Minimize

Sectia de Neurochirurgie din cadrul SCJUBV, infiintata in anul 1982, a cunoscut o dezvoltare continua, iar in momentul de fata in acest serviciu activeaza o echipa tanara si profesionista implicata atat in tratamentul pacientilor cu afectiuni de urgenta, cat si in tratamentul pacientilor cronici.

Brasovul este cunoscut in tara ca cea mai importanta zona turistica. Aceasta clasificare binemeritata aduce pe langa beneficii si situatii neprevazute reprezentate de urgente  traumatice. Calitatea turismului brasovean cuprinde la criterii si posibilitatea asistentei medicale de urgenta. Una din misiunile SCJUBV este si acordarea serviciilor medicale in regim de urgent pentru pacientii politraumatizati.

Interventiile chirurgicale pentru pacientii cu patologie cronica neurochirurgicala oferite de SCJUBV: patologia tumorala cerebrala, traumatologia cranio-cerebrala, hidrocefalia, traumatologia vertebro-medulara (rahisinteza), patologia infectioasa a sistemului nervos central si patologia degenerativa a coloanei vertebrale.

Sala de operatie recent reorganizata detine urmatoarele dotari:

  • Microscop operator
  • Craniotom
  • High speed Drill
  • Cadru Mayfield
  • Aparat de radiologie mobil           (C-arm)
  • 2 aparate de electrocoagulare
  • Instrumentar de microchirurgie
  • 3 truse de craniotomie
  • 2 truse pentru chirurgie spinala


  
 Prezentare Minimize

                  

  Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost fondat în 1973 şi, de-a lungul timpului a dezvoltat cu succes o gama larga de servicii medicale pentru persoanele din orasul Brasov, judetul Brasov si alte judete vecine. Spitalul are o structură pavilionara. Activitatea se desfasoara în cinci clădiri, inclusiv clădirea principală, care a fost construita în anii '70.

 


 Spitalul are peste 1700 de persoane angajate  - medici, asistente medicale, personal auxiliar şi oferă standarde adecvate de tratament pacientului, în următoarele domenii: Medicina Interna, Gastroenterologie, Neurologie, Neurochirurgie, Chirurgie generală, Chirurgie plastica,  Chirurgie Maxilo-faciala, Chirurgie toracica, Chirurgie vasculară, Cardiologie, Endocrinologie, Cardiologie interventionala, Ortopedie si traumatologie, Diabet , Nutritie, Boli Metabolice, Hematologie, Reumatologie, Balneo-fizioterapie, Urologie, Oftalmologie, Oncologie si ORL

            Blocul operator  dispune de 15 săli de operaţie . Pe langa acesta functioneaza si sectia de Anestezie si Terapie Intensiva.
In unitatea de primiri urgente se prezinta  peste 80.000 de cazuri anual.

            Spitalul dispune de instrumente de diagnosticare de inalta performanta printre care: Computer Tomograf, aparat RMN, Angiograf.

 De asemenea in cadrul spitalului functioneaza un modern laborator de analize medicale si un cabinet de gastroenterologie.

             Spitalul are legaturi stranse cu Facultatea de Medicina a Universitatii Transilvania Brasov, fiind baza de predare pentru studentii acesteia.
             Cu un numar total de 915 paturi de spitalul tratează anual peste 45.000 pacienţi.