Sunday, September 15, 2019
..:: Home » Prezentare ::..
| Login
 Prezentare Minimize

 

                   Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost fondat în 1973 şi, de-a lungul timpului a dezvoltat cu succes o gama larga de servicii medicale pentru persoanele din orasul Brasov, judetul Brasov si alte judete vecine. Spitalul are o structură pavilionara. Activitatea se desfasoara în cinci clădiri, inclusiv clădirea principală, care a fost construita în anii '70.

            Spitalul este situat în centrul ţării, la o distanţă de 168 km de capitala tarii Bucuresti.

 Spitalul are peste 1700 de persoane angajate  - medici, asistente medicale, personal auxiliar şi oferă standarde adecvate de tratament pacientului, în următoarele domenii: Medicina Interna, Gastroenterologie, Neurologie, Neurochirurgie, Chirurgie generală, Chirurgie plastica,  Chirurgie Maxilo-faciala, Chirurgie toracica, Chirurgie vasculară, Cardiologie, Endocrinologie, Cardiologie interventionala, Ortopedie si traumatologie, Diabet , Nutritie, Boli Metabolice, Hematologie, Reumatologie, Balneo-fizioterapie, Urologie, Oftalmologie, Oncologie si ORL

            Blocul operator  dispune de 15 săli de operaţie . Pe langa acesta functioneaza si sectia de Anestezie si Terapie Intensiva.


            Spitalul are o unitate de primiri urgente moderna si opereaza în cooperare cu ISU Brasov serviciul SMURD. In unitatea de primiri urgente se prezinta  peste 80.000 de cazuri anual.


            Spitalul dispune de instrumente de diagnosticare de inalta performanta printre care: computer tomograf, aparat RMN, angiograf.

 

 Deasemenea in cadrul spitalului functioneaza un modern laborator de analize medicale si un cabinet de gastroenterologie.

             Spitalul are legaturi stranse cu Facultatea de Medicina a Universitatii Transilvania Brasov, fiind baza de predare pentru studentii acesteia.
             Cu un numar total de 915 paturi de spitalul tratează anual peste 45.000 pacienţi.