Tuesday, July 23, 2024
..:: Home » Prezentare ::..
| Login
 Sectia de Neurochirurgie Minimize

Secția de Neurochirurgie din cadrul SCJUBV, înființată în anul 1982, a cunoscut o dezvoltare continuă, iar în momentul de față în acest serviciu activează o echipă tânără și profesionistă implicată atât în tratamentul pacienților cu afecțiuni de urgență, cât și în tratamentul pacienților cronici.

Brașovul este cunoscut în țară ca cea mai importantă zonă turistică. Aceasta clasificare binemeritată aduce pe lângă beneficii și situații neprevazute reprezentate de urgențe traumatice. Calitatea turismului brașovean cuprinde la criterii și posibilitatea asistentei medicale de urgență. Una din misiunile SCJUBV este și acordarea serviciilor medicale în regim de urgență pentru pacienții politraumatizați.

Intervențiile chirurgicale pentru pacienții cu patologie cronică neurochirurgicală oferite de SCJUBV: patologia tumorală cerebrală, traumatologia cranio-cerebrală, hidrocefalia, traumatologia vertebro-medulară (rahisinteză), patologia infecțioasă a sistemului nervos central și patologia degenerativă a coloanei vertebrale.

Sala de operație recent reorganizată deține următoarele dotări:

  • Microscop operator
  • Craniotom
  • High speed Drill
  • Cadru Mayfield
  • Aparat de radiologie mobil           (C-arm)
  • 2 aparate de electrocoagulare
  • Instrumentar de microchirurgie
  • 3 truse de craniotomie
  • 2 truse pentru chirurgie spinală


  
 Prezentare Minimize

                  

  Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost fondat în 1973 şi, de-a lungul timpului a dezvoltat cu succes o gama larga de servicii medicale pentru persoanele din orașul Brașov, județul Brașov și alte județe vecine. Spitalul are o structură pavilionară. Activitatea se desfasoară în cinci clădiri, inclusiv clădirea principală, care a fost construită în anii '70.

 

 


 Spitalul are peste 1700 de persoane angajate  - medici, asistente medicale, personal auxiliar şi oferă standarde adecvate de tratament pacientului, în următoarele domenii: Medicina Interna, Gastroenterologie, Neurologie, Neurochirurgie, Chirurgie generală, Chirurgie plastica,  Chirurgie Maxilo-faciala, Chirurgie toracica, Chirurgie vasculară, Cardiologie, Endocrinologie, Cardiologie interventionala, Ortopedie si traumatologie, Diabet , Nutritie, Boli Metabolice, Hematologie, Reumatologie, Balneo-fizioterapie, Urologie, Oftalmologie, Oncologie si ORL

            Blocul operator  dispune de 15 săli de operaţie . Pe langa acesta functioneaza si sectia de Anestezie si Terapie Intensiva.
In unitatea de primiri urgente se prezinta  peste 80.000 de cazuri anual.

            Spitalul dispune de instrumente de diagnosticare de inalta performanta printre care: Computer Tomograf, aparat RMN, Angiograf.

 De asemenea in cadrul spitalului functioneaza un modern laborator de analize medicale si un cabinet de gastroenterologie.

             Spitalul are legaturi stranse cu Facultatea de Medicina a Universitatii Transilvania Brasov, fiind baza de predare pentru studentii acesteia.
             Cu un numar total de 915 paturi de spitalul tratează anual peste 45.000 pacienţi.