marți, 23 iulie 2024
..:: Anunturi » Biroul de presa ::..
| Intrare
 Sectia de Neurochirurgie Minimizare

Secția de Neurochirurgie din cadrul SCJUBV, înființată în anul 1982, a cunoscut o dezvoltare continuă, iar în momentul de față în acest serviciu activează o echipă tânără și profesionistă implicată atât în tratamentul pacienților cu afecțiuni de urgență, cât și în tratamentul pacienților cronici.

Brașovul este cunoscut în țară ca cea mai importantă zonă turistică. Aceasta clasificare binemeritată aduce pe lângă beneficii și situații neprevazute reprezentate de urgențe traumatice. Calitatea turismului brașovean cuprinde la criterii și posibilitatea asistentei medicale de urgență. Una din misiunile SCJUBV este și acordarea serviciilor medicale în regim de urgență pentru pacienții politraumatizați.

Intervențiile chirurgicale pentru pacienții cu patologie cronică neurochirurgicală oferite de SCJUBV: patologia tumorală cerebrală, traumatologia cranio-cerebrală, hidrocefalia, traumatologia vertebro-medulară (rahisinteză), patologia infecțioasă a sistemului nervos central și patologia degenerativă a coloanei vertebrale.

Sala de operație recent reorganizată deține următoarele dotări:

  • Microscop operator
  • Craniotom
  • High speed Drill
  • Cadru Mayfield
  • Aparat de radiologie mobil           (C-arm)
  • 2 aparate de electrocoagulare
  • Instrumentar de microchirurgie
  • 3 truse de craniotomie
  • 2 truse pentru chirurgie spinală


  
 Comunicate de presa

Comunicat de presa - joi, 4 noiembrie 2021

 

Pentru detalii, click AICI.

 

Comunicat de presa - vineri, 6 noiembrie 2020

 

Pentru detalii, click AICI.

 

Comunicat de Presa - joi, 10 septembrie 2020

 

Comunicat de presa, click AICI.

 

Comunicat de presa spre corecta informare a opiniei publice, in legatura cu Spitalul Modular - miercuri, 29 iulie 2020

 

Pentru detalii, click AICI.

 

Comunicat de presa privind constructia Spitalului Modular - vineri, 15 mai 2020

 

Pentru detalii, click AICI.

 

Comunicat de presa - marți, 11 februarie 2020

  

   Comunicat de presa, click AICI.

 

Comunicat de presa - marți, 10 decembrie 2019

  

   Comunicat de presa, click AICI.

 

Comunicat de presa - marți, 3 decembrie 2019

 

   Comunicat de presa, click AICI.

 

Comunicat de presa - miercuri, 13 iunie 2018

 

      Comunicat de presa, click AICI.

 

Comunicat de presa - vineri, 9 februarie 2018

 

    Comunicat de presa privind accesul vizitatorilor in sectiile Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, click AICI.

 

Comunicat de presa - vineri, 12 ianuarie 2018

 

     UPU Brasov a asistat un numar de 2776 cazuri (din care 504 internate), in perioada sarbatorilor, respectiv 24.12.2017-07.01.2018, din care aproximativ 35% au fost prezentari de cod rosu si galben, adica afectiuni cu risc vital care reprezinta prioritatea in activitatea de urgenta. Din acestea mentionam: 55 victime din accident rutier, 100 de victime cu traumatisme montane, 30 de cazuri cu IMA, 10 stopuri cardiorespiratorii resuscitate. Aceasta perioada a fost caracterizata ca de obicei de un mare numar de turisti.

      Restul prezentarilor au fost urgente minore, care nu pun viata in pericol - reprezentand cazuri care puteau fi asistate in centrele de permanenta sau cabinetele medicilor de familie. Dupa cum se stie in aceasta perioada structurile mentionate nu au fost functionale.

       De asemenea, UPU stabilizeaza si investigheaza pacientii cu criterii de urgenta transferati din toate spitalele judetene care nu au posibilitati de investigatii si tratament,  precum si pacientii critici din judetele limitrofe (Covasna, Prahova).

       UPU a asistat in aceasta perioada aproximativ 100 de cazuri de intoxicatie etanolica si 28 de cazuri sociale. Acesti pacienti au durata de stationare in UPU peste 12 ore ingreunand admisia  altor pacienti si prelungind timpii de asteptare. In UPU la ora actuala sunt 18 posturi de lucru.

        In aceasta perioada concediile de odihna au fost sistate pentru personalul medical care a lucrat sub o presiune teribila mai ales din partea apartinatorilor fiind foarte frecvent agresati verbal.

 

 

 

Comunicat de presa - 11 noiembrie 2017 - sâmbătă, 11 noiembrie 2017

 

 

Pentru detalii click AICI

 

Comunicat de presa privind mutarea Unitatii de Primiri Urgente - luni, 26 iunie 2017

 

       Comunicat de presa privind mutarea Unitatii de Primiri Urgente Brasov, click AICI.

 

 

 

Propunere de organizare a ev. "Ziua Portilor Deschise" in data de 22.08.2015 in cadrul SCJUBv - luni, 17 august 2015

 

           Catre Directia de Sanatate Publica a Judetului Brasov - propunere de organizare a evenimentului "Ziua Portilor Deschise" in data de 22.08.2015 in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, pentru detalii click AICI.

 

Comunicat de presa - vineri, 12 iunie 2015

 

            Urmare a materialului difuzat in cadrul "Stirilor MIX TV" din data de 10.06.2015 cu tema "Scandal urias in Spitalul Judetean Brasov - Acuzatii grave la adresa medicului cardiolog Florin Ortan" conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov doreste sa faca urmatoarele precizari, click AICI.

 

Comunicat de presa - marți, 19 mai 2015

 

     Comunicat de presa

 
             Va aducem la cunostinta ca victima accidentului rutier petrecut in cursul zilei de ieri pe DN 73 pe raza localitatii Cristian se afla internata pe sectia ATI a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, starea acesteia fiind stabila dar grava.
             Deasemenea nou-nascutul a fost transportat in cursul zilei de ieri la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Brasov.
             La solicitarea familiei victimei, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta va respecta dreptul la confidentialitate al pacientului si nu va putea oferi pentru moment alte detalii referitoare la starea acestuia.
 
      Purtator de cuvant
     Dr. Vecerdi Cristina
     Medic Sef Upu-Smurd
 

Comunicat de presa - marți, 13 noiembrie 2012

 

                                               Comunicat de presa

       Prin prezenta, va comunicam ca joi 15 Noiembrie 2012 ora 13.00, in curtea Spitaluli Clinic Judetean de Urgenta Brasov vom savarsi slujba punerii pietrei de temelie a viitoarei capele a spitalului.

       La eveniment vor participa : Inalt Prea Sfintitul Laurentiu Streza Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, Domnul Presedinte al Consiliului Judetean Aristotel Cancescu, Protopopul Brasovului si un sobor de preoti.

                                                                     

 

Comunicat de presa - luni, 9 aprilie 2012

           

        Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, a luat la cunostinta de   acuzatiile ce i se aduc unui medic cardiolog angajat al spitalului.
      In legatura cu aspectele relatate precizam ca, la nivelul spitalului nu s-au inregistrat reclamatii cu privire la conduita sau activitatea profesionala a acestuia.
      In ceea ce priveste ancheta DIICOT, aceasta vizeaza aspecte din viata privata a doctorului, fata de care nu ne putem pronunta, prezumtia de nevinovatie fiintand pana la o sentinta definitiva a instantei.
 

Conferinta de presa in data de 22.02.2012 orele 15.00 - marți, 21 februarie 2012

 

            

 
        Va informam ca in data de 22.02.2012, orele 15:00, la sediul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov et.1 , va avea loc o conferinta de presa in cadrul careia se vor prezenta lucrarile de reabilitare finalizate la blocul operator si sectia de terapie intensiva.
 
 
 
 
 

Conferinta de presa in data de 23.01.2012 - luni, 23 ianuarie 2012

 

Comunicat
 
            Va informam ca in data de 23.01.2012 ora 13:30, in sala de sedinte de la etajul I a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov va avea loc o conferinta de presa cu privire la starea de sanatate a celor doua paciente internate cu probleme medicale deosebite .
 
    Director Medical
    Dr. Adrian Albota
 

Comunicat de presa - marți, 17 ianuarie 2012
Comunicat de presa
 
            Cu privire la starea medicala a celor trei militari intenati in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, in urma accidentului rutier petrecut pe DN1 in data de 15.01.2012 va informam urmatoarele:
 
            In urma accidentului soldat cu patru victime, trei dintre acestea au fost internate in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov din care:
            Un pacient in varsta de 28 ani,  este internat in sectia de neurochirurgie cu traumatism cranio-cerebral, plaga supraorbitala dreapta. Plaga a fost toaletata si suturata, examenul CT cerebral nu a indicat modificari acute. In prezent starea generala a pacientului este buna, afebril, echilibrat hemo-dinamic, urmand ca in perioada urmatoare sa fie supus unor noi investigatii de control, in urma carora va putea fi externat.
            Un pacient in varsta de 23 ani, a fost internat in sectia chirurgie III cu traumatism toracic si abdominal. La internare investigatiile clinico-biologice si imagistice nu au prezentat modificari patologice. In data de 16.01.2012 examenul CT abdominal de control a evidentiat o ruptura de splina in "doi timpi" cu minim hemoperitoneu. In cursul zilei de ieri pacientul a fost transferat la cerere la Spitalul Militar de Urgenta Regina Maria Brasov pentru a fi operat.
            Un pacient in varsta de 35 de ani, a fost internat in sectia de terapie intensiva cu stare generala foarte grava, cu politraumatism, contuzie pulmonara stanga, fracturi costale multiple, ruptura de hemidiafragm stang cu hernierea stomacului in torace si hemotorax stang, ruptura de splina, traumatism hepatic cu hemoperitoneu, traumatism pancreatic, fractura deschisa ambe oase antebrat stang. A fost operat de o echipa multidisciplinara formata din chirurg generalist, chirurg toracic, ortoped si anestezist. In prezent starea generala a pacientului este buna,afebril, echilibrat hemodinamic, urmand ca in functie de evolutie sa revenim cu noi informatii.
 
     Director Medical
     Dr. Albota Adrian
 

Conferinta de presa in data de 12.01.2012, ora 9.00 - miercuri, 11 ianuarie 2012

        

        Va informam ca in data de 12.01.2012 ora 9:00, in sala de sedinte de la etajul I a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov va avea loc o conferinta de presa cu privire la starea de sanatate a celor doua paciente internate cu probleme medicale deosebite .

 
   Director Medical
   Dr. Adrian Albota
 

Comunicat de presa - marți, 10 ianuarie 2012

 

 
Comunicat de presa
 
       Cu privire la starea de sanatate a celor doua paciente internate in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov cu probleme medicale deosebite va comunicam urmatoarele :
 
       1. Pacienta lauza in varsta de 31 de ani, este in continuare internata pe sectia de terapie intensiva, este constienta, afebrila, are o evolutie favorabila clinic si biologic, intermitent scoasa de pe aparatul de ventilatie artificiala, urmand ca urmatoarele modificari ale starii de sanatate sa va fie comunicate pe parcurs.
 
       2. Pacienta in varsta de 21 de ani din Republica Moldova cu politraumatism prin cadere de la inaltime este internata pe sectia de neurochirurgie, constienta, orientata temporo-spatial, inca amnezica privind circumstantele in care s-a produs accidentul. Examenul CT si consultul de chirurgie toracica au evidentiat multiple contuzii pulmonare, apicale si axilare bilaterale care sunt supravegheate si tratate corespunzator.
 
        Pe masura ce vor exista modificari ale starii de sanatate a celor doua paciente vom reveni cu un nou comunicat de presa.
 
 
   Director Medical
   Dr. Adrian Albota
 

Comunicat de presa - luni, 17 octombrie 2011

 

                Va comunicam ca toti pacientii internati ca urmare a accidentului ce a avut loc in data de 16.10.2011 pe DN 1, la intrarea in localitatea Timisul de Sus, au fost externati .
 

 

Comunicat de presa - luni, 17 octombrie 2011

 

Comunicat de presa
 
            In urma accidentului petrecut in data de 16.10.2011 pe DN1 la intrarea in localitatea Timisul de Sus, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov au fost preluate patru persoane.
            In urma investigatiilor, toate cele 4 persoane au fost internate. Dintre acestea, un barbat de 57 de ani din Brasov, aflat in stare critica, a fost operat de urgenta si monitorizat pe sectia de terapie intensiva. Barbatul a fost diagnosticat cu multiple leziuni toraco-abdominale si cerebrale si cu toate eforturile depuse de echipa medicala, a decedat in cursul diminetii de astazi 17.10.2011. In cursul zilei de maine 18.10.2011 va fi transferat la Serviciul de Medicina Legala pentru efectuarea autopsiei.
            Celelalte trei persoane internate, au solicitat transportul intr-o unitate spitaliceasca din Bucuresti pentru a fi supravegheati medical si investigati in continuare.
            In acest moment se realizeaza o analiza a starii de sanatate a celor trei persoane, comisia medicala urmand a da verdictul asupra transferului.

            La finalizarea tuturor procedurilor vom reveni cu un nou comunicat de presa