marți, 23 iulie 2024
..:: Anunturi » MASS-MEDIA ::..
| Intrare
 Sectia de Neurochirurgie Minimizare

Secția de Neurochirurgie din cadrul SCJUBV, înființată în anul 1982, a cunoscut o dezvoltare continuă, iar în momentul de față în acest serviciu activează o echipă tânără și profesionistă implicată atât în tratamentul pacienților cu afecțiuni de urgență, cât și în tratamentul pacienților cronici.

Brașovul este cunoscut în țară ca cea mai importantă zonă turistică. Aceasta clasificare binemeritată aduce pe lângă beneficii și situații neprevazute reprezentate de urgențe traumatice. Calitatea turismului brașovean cuprinde la criterii și posibilitatea asistentei medicale de urgență. Una din misiunile SCJUBV este și acordarea serviciilor medicale în regim de urgență pentru pacienții politraumatizați.

Intervențiile chirurgicale pentru pacienții cu patologie cronică neurochirurgicală oferite de SCJUBV: patologia tumorală cerebrală, traumatologia cranio-cerebrală, hidrocefalia, traumatologia vertebro-medulară (rahisinteză), patologia infecțioasă a sistemului nervos central și patologia degenerativă a coloanei vertebrale.

Sala de operație recent reorganizată deține următoarele dotări:

  • Microscop operator
  • Craniotom
  • High speed Drill
  • Cadru Mayfield
  • Aparat de radiologie mobil           (C-arm)
  • 2 aparate de electrocoagulare
  • Instrumentar de microchirurgie
  • 3 truse de craniotomie
  • 2 truse pentru chirurgie spinală


  
 MASS-MEDIA Minimizare

Pentru informatii privind acreditarea ziaristilor in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, click AICI.

 

In atentia Reprezentantilor Mass-Media
 
 
         Pentru a creea cadrul unei bune colaborari cu mass-media, astfel incat sa prezentam o comunicare corecta si promta a tuturor noutatilor si evenimentelor petrecute in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, conducerea institutiei noastre a elaborat o procedura de lucru privind accesul mass-media in SCJUBv:
1)     Pentru evenimente medicale deosebite (accidente rutiere, accidente de munca, accidente casnice, calamitati, etc.), reprezentantii mass-media vor avea acces in spital pe la intrare Triaj si vor fi primiti in holul intrare-triaj.
-     dupa stabilizarea pacientilor si obtinerea unui diagnostic de internare, toate informatiile solicitate de presa vor fi comunicate de medicul sef UPU,medical sef de tura sau medicul sef de garda. Toate informatiile solicitate vor fi date sub rezerva codului deontologic si tinand cont de Legea 46/2003, privind drepturile pacientilor;
-     va precizam faptul ca holul mare din cadrul Unitatii Primire Urgente nu este spatiu public, acesta facand parte din structura sectiei UPU; in cazul unui accident colectiv, de orice natura, holul poate fi folosit ca spatiu de consultatii;                         
2)     Accesul in spital, pentru orice fel de informatie solicitata se poate face numai cu avizul sefului de sectie si in intervalul de timp precizat de acesta. Pentru a evita discutiile cu personalul care asigura paza spitalului, mass-media se va adresa Secretariatului SCJU Brasov unde se va confirma avizul sefului de sectie si vor fi insotiti in spital.
 
3)     Presa are acces neingradit in urmatoarele situatii
-   cand insoteste o delegatie oficiala (Ministru, Secretar de Stat, etc.) cu acordul acestora;
-    insotita de Manager si/sau ceilalti Directori din Comitetul Director al SCJUBv
In speranta unei bune colaborari si informari corecte, va multumim pentru intelegere.
 
          Manger,                                                                                  
          Dr. Cobelschi Calin